Osteopaat voor paarden - Dierenarts Stijn Teysen In 2011 richtte Stijn zijn eigen dierenartsenpraktijk op, uitsluitend gericht op osteopathie en tandproblemen bij paarden. Zijn werkgebied strekt zich uit over gans België, Nederland en Noord-Frankrijk. 

Zijn mobiele praktijk is uitgerust met de meest geavanceerde technologie voor de gebitsverzorging bij paarden waardoor eenvoudige behandelingen, maar evenzeer complexe tandheelkundige ingrepen in de meeste gevallen bij u thuis mogelijk zijn.

In 2004 behaalde Stijn het diploma van dierenarts aan de universiteit van Gent. Kort daarna vertrok hij naar Frankrijk om er een jaar te werken in een drukke paardenpraktijk bij Dierenarts Frank De Craene.

Hij keerde in 2006 terug naar zijn geboortestreek en zette mee zijn schouders onder de gemengde dierenartsenpraktijk van David Buschman in de Antwerpse Kempen.

Na drie boeiende jaren besloot hij zich meer te verdiepen in de inwendige geneeskunde van het paard. Hij werkte vervolgens bijna vier jaar in Dierenkliniek De Morette te Asse als internist. Dierenkliniek De Morette is een doorverwijskliniek in Vlaams-Brabant waar strikt volgens specialisatie wordt gewerkt. De hoeveelheid aan speciale, uitzonderlijke gevallen die in die vier jaar de revue passeerden is enorm. De intensive care van de veulens waren er één van zijn grootste passies en uitdagingen.

Stijn volgde een driejarige opleiding tot paardenosteopaat en behaalde in 2009 het diploma ICREO-certified osteopath for animals.

Voor het uitoefenen van het beroep paardentandarts, gebitsverzorger voor paarden of paardenosteopaat is helaas helemaal geen opleiding verplicht. Zowel ‘paardentandarts’ als ‘paardenosteopaat’ zijn geen beschermde titels en mogen door iedereen gebruikt worden. Het is daarom in uw belang en dat van uw paard om alvorens op een paardentandarts, gebitsverzorger of paardenosteopaat beroep te doen, na te gaan of hiervoor wel degelijk een opleiding gevolgd werd en of de persoon aangesloten is bij een beroepsvereniging.

Meer informatie over gevolgde opleidingen kan u hier terugvinden.